Mistrovství ve svíčkové 2018 vyhrál nejmladší soutěžící

09.09.2018 11:19

(Červený Hrádek) - Již 23. Mistrovství ve svíčkové proběhlo v sobotu dne 8. září 2018 v areálu krásného zámku Červený Hrádek u Jirkova. Do soutěže se přihlásilo magických 13 soutěžících, jedna se na poslední chvíli omluvila, takže do soutěže se prezentovalo 12 kuchařů. Šlo jak o amatéry, tak i profesionály. Vzhledem k tomu, že pořadatelé nastavili pravidla tak, že soutěžící předkládají své vzorky anonymně, není možnéovlivnit porotu třeba profesionálním rondonem se zlatými výšivkami a s připnutým Řádem zlaté vařečky . Důležitý je výsledek - nejlepší svíčková na světě. 
Po zahájení soutěže měl krásný výsledek hned soutěžící č. 1, poté však dlouho vedl soutěžící číslo 3. Až předposlední soutěžící ho dokázal překonat a bylo to velké překvapení. Při vyhodnocení se ukázalo, že zvítězil nejmladší účastník soutěže - student šesté třídy základní školy - sympatický Martin Holan z Teplic. 
Na druhém místě se umístil Martin Slavomil Kohout z Prahy, dlouholetý účastník našeho mistrovství a třetí se umístil Jaroslav Král.
Účast diváků byla opravdu velmi pěkná, určitě k tomu přispělo krásné počasí a opravdu vtipný moderátor Martin Zounar. V porotě se poprvé představil zpěvák Jiří Helekal a herečka Hana Čížková. Protentokrát zasedl v porotě i "zámecký pán" Bedřich Fryč, stabilní porotce je i starosta Jirkova Radek Štejnar a gastroodborník Václav Jirásek. Další, již 24 ročník se bude konat tradičně první sobotu v září, což je tentokrát 7. 9. 2019.