Svíčková opět voněla na zámku

07.09.2014 11:47

(Červený Hrádek - 6. září 2014) Tak, a pro letošní rok je dobojováno. Po přepočítání výsledků bodování od všech šesti jednotlivých porotců se na třetím místě 19. Mistrovství ve svíčkové místě umístil Vladimír Kubinčák, na druhém místě pak Jakub Novotný. Celkovým vítězem se stal Jaroslav Petrů. 
Soutěže se letos zúčastnilo celkem sedmnáct soutěžících, v porotě zasedl například operní zpěvák Marián Vojtko, starosta Jirkova Radek Štejnar a poprvé také malý velký muž, herec Jiří Krytinář. Porota byla v letošním ročníku šestičlenná, přičemž o jeden post porotce se podělil jirkovský starosta Radek Štejnar a jeho zástupkyně Dana Jurštaková.  
 rámcové soutěži pojídání knedlíků se svíčkovou omáčkou se diváci ani v letošním roce nedočkali vítěze, stejně jako vloni se o vítězství podělil mostecký Jiří Nikl a varnsdorfský Miloš Janček s výkonem naprosto stejným - 37 knedlíků. 
Krásné slunečné odpoledne bylo zakončeno prudkou bouřkou, která vypukla přesně v okamžiku, kdy soutěžící v pojídání knedlíků vložili do úst poslední sousto. Fotogalerii najdete i na odkazu: https://www.facebook.com/pages/Mistrovstv%C3%AD-ve-sv%C3%AD%C4%8Dkov%C3%A9-%C4%8Cerven%C3%BD-Hr%C3%A1dek/239438612734822
Již nyní se těšíme na další ročník Mistrovství ve svíčkové, tentokrát jubilejní dvacátý. Ten se bude konat v obvyklém termínu - první zářijovou sobotu 2015 v překrásném areálu zámku Červený Hrádek. 

Na snímku starosta Jirkova Radek Štejnar blahopřeje vítězi Mistrovství ve svíčkové 2014 - Jaroslavu Petrů.